مهندسی صنایع پلیمر / کارشناسی ارشد پلیمر / کلیات ارشد پلیمر در مقطع فوق لیسانس
مهندسی صنایع پلیمر : گرایشها و ابعاد این رشته در کارشناسی ارشد
مهندسی صنایع پلیمر در دوره کارشناس ارشد به دو گرایش مهندسی علوم و تکنولوژی پلیمر و مهندسی صنایع پلیمر تقسیم می شود.
۱- مهندسی علوم و تکنولوژی پلیمر
علم پلیمر یا علم ماکرو مولکولها زیر شاخهای از علم مواد است که با پلیمرها سر و کار دارد. رشته علوم پلیمر دارای محققانی است که به سه رشته شیمی، فیزیک و مهندسی، سمت و سو میدهد. در مقطع کارشناسی ارشد، مهندسین علوم پلیمر در زمینه شناسایی، سنتز و بهبود خواص انواع مواد پلیمری پیشرفته، پلیمرهای زیست سازگار، سامانههای دارو رسانی، سروکار دارند.
این رشته شامل سه زیر شاخه است:
شیمی پلیمر یا شیمی ماکرومولکول، که با سنتز شیمیایی و خواص شیمیایی پلیمرها سروکار دارد.
فیزیک پلیمر، که با خواص توده مواد پلیمری و کاربردهای مهندسی آنها سروکار دارد.
شناسایی (تعیین هویت پلیمرها)، که با آنالیز ساختار شیمیایی و مورفولوژی و تعیین خواص فیزیکی مرتبط با پارامترهای ترکیب اجزاء و ساختار، سروکار دارد.
۲- مهندسی صنایع پلیمر:
مهندسی صنایع پلیمرخود، دارای سه گرایش صنایع پلیمر، فرآیند پلیمریزاسیون و نانوفناوری است.
مهندسی صنایع پلیمر – صنایع پلیمر
هدف رشته تولید محصولات پلیمری از لاستیکی، پلاستیکی , پلی اتیلن ، کامپوزیتی، چسب، رنگ، رزین، روکشهای سطح و سایر مواد مورد نیاز صنعت است. برای مثال طراحی و تولید تایر ماشین در صنایع لاستیک، لولهها و تانکر پلیاتیلن و وان پلاستیکی و مخزن آب بهداشتی در صنایع پلاستیک و انواع مخازن فایبرگلاس در کامپوزیت به یاری متخصصان مهندسی صنایع پلیمر انجام میگیرد یا حتی در این رشته شکلدهی رزینها نیز مطرح است که برای مثال میتوان به ساخت ملامین اشاره کرد.حتی کیسههای پلاستیکی و روکش ظروف نچسب (تفلون) یا پلی اتیلن سنگین برای تولید مخازن آب شرب ضد جلبک از مواد پلیمری می باشند. در واقع در رشته مهندسی صنایع پلیمر هر آنچه که به این مواد بر میگردد، مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرد. فعالیتهای عمده این رشته، براساس فرایندهای اختلاط، آمیزهسازی، اصلاح سازی، آلیاژسازی، شکل دهی پلیمرها و نهایتاً ساخت محصولات پلیمری از پلیمرهای مصنوعی و طبیعی میباشد. جهت انجام این امور لزوماً خواص و رفتارهای فرایندی پلیمرها قبل از ساخت محصول یا نمونه مورد آزمون با مطالعات رئولوژیکی، مورفولوژیکی و غیره کنترل میگردد و بعلاوه خواص فیزیکی، مکانیکی، حرارتی، دینامیکی، الکتریکی، مورفولوژی، زمانمندی و کاربردی نمونه مورد آزمون یا محصول طبق روشهای استاندارد معمول مورد مطالعه و کنترل قرار میگیرد.
مهندسی صنایع پلیمر – فرآیند پلیمریزاسیون
تحقیق و مطالعه در زمینه انواع کاتالیستهای پلیمریزاسیون و بررسیهای سینیتیکی و ترمودینامیکی واکنشهای پلیمریزاسیون و همچنین توسعه فنآوری تولید پلیمرها در مقیاس نیمهصنعتی، با استفاده از روشهای مدلسازی، شبیهسازی و طراحی فرایندهای پلیمر شدن و سایر فرایندهای مرتبط در این رشته انجام میگیرد.
https://www.polynovin.com
مهندسی صنایع پلیمر – نانو فناوری
با توجه به رشد روز افزون نانو مواد، رشته های مرتبط با نانو مواد نیز در کشور ما به سرعت در حال گسترش است. مهندسین پلیمر گرایش نانو، در تمامی گرایشهای پلیمری، که در زمینه نانوفناوری پیشرفت کردهاند، فعالیت دارد. که در زیر به تعدادی از آنها اشاره میشود:
نانو کامپوزیتها
نانو روکشها
نانو الیاف پلیمری
پلی اتیلن نوین
نانو کاتالیزورها
نانو گویچههای پلیمری
نانو امولسیونهای پلیمری
دارو رسانی هدفمند و تدریجی
منبع: پرتال دانشگاهی کشور
0 comments