فرصت های شغلی مهندسی پلیمر و بررسی بازار کار این رشته + تصویر
فرصت های شغلی مهندسی پلیمر این رشته
آینده شغلی ، بازار کار، درآمد رشته پلیمر:
گمنامی رشته مهندسی پلیمر یکی از مشکلاتی است که بیشتر دانشجویان و فارغالتحصیلان این رشته از آن سخن میگویند. آنها معتقدند که بیشتر مدیران صنایع و شرکتهای دولتی و خصوصی از کارآیی مهندسان پلیمر اطلاعی ندارند.
مهدیه رضایی در این باره میگوید: در بسیاری از شرکتها یک لیسانس شیمی کار یک مهندس پلیمر را انجام میدهد و جالب این است که هر شرکتی که یک مهندس پلیمر استخدام کرده تازه به کارآیی فارغالتحصیلان این رشته پیبرده است چرا که فارغالتحصیلان رشته شیمی طراحی فرمولاسیون را نمیخوانند و تازه بعد از ورود به بازار کار اطلاعاتی را که یک مهندس پلیمر طی ۴ سال تحصیل به دست آورده است، با کار و تجربه در صنعت به دست میآورند.
فرصت های شغلی مهندسی پلیمر
وضعیت نیاز کشور به رشته مهندسی پلیمر در حال حاضر:
همه ساله در جهان هزاران تن رنگینه مصنوعی تولید میشود. اگر بخواهیم فقط برای رنگرزی الیاف، به جای رنگینههای مصنوعی از رنگینههای طبیعی استفاده کنیم مساحتی چند برابر کره زمین برای کاشت گیاهان رنگی لازم است.
این نشاندهنده گستردگی بازار کار فارغالتحصیلان مهندسی پلیمر گرایش تکنولوژی و علوم رنگ است که میتوانند در کارخانجات رنگسازی به تولید رنگینههای مصنوعی بپردازند.
از سوی دیگر بازار کار فارغالتحصیلان این رشته تنها شامل کارخانجات ساخت رنگ نمیشود در توضیح این سخن، دکتر رسایی میگوید: امروزه صنعت پوششدهی بسیار گسترش یافته است تا جایی که در کنار هر صنعت مادر حتما یک صنعت پوششدهی، حضوری فعال دارد. مثلا در یک اتاق هزاران قطعه است که اکثر آنها پوششدهی شدهاند. از دگمههای یک پیراهن و سگک کفش گرفته تا دستگیره درها.
دکتر نازکدست نیز در اینباره میگوید: فارغالتحصیلان مهندسی پلیمر گرایش تکنولوژی و علوم رنگ میتوانند در دو زمینه عمده فعالیت بکنند که یکی از آنها طراحی فرمول و ساخت رنگ و دیگری طراحی فرمول و ساخت پوششهای سطوح میباشد که البته طراحی و ساخت پوششها خود به دو بخش پوششهای صنعتی مثل ضد خوردگی و پوششهای تزیینی یمانند رنگ درها و دیوارها تقسیم میشود.
اما در حال حاضر مواد پلیمری تنها در صنعت خودروسازی مورد استفاده قرار نمیگیرد و در نتیجه موقعیتهای شغلی فارغالتحصیلان رشته مهندسی صنایع پلیمر بسیار گسترده است.
https://www.polynovin.com
دکتر نازکدست در یک معرفی اجمالی در مورد جایگاه مواد پلیمری در صنایع مختلف و در نتیجه بازار کار فارغالتحصیلان این رشته میگوید: امروزه مواد پلیمری در صنایع مختلف بسیار پراهمیت هستند. برای مثال در صنایع برق، الکترونیک و مخابرات پلیمرهای مصنوعی به عنوان عایقهای الکتریکی جایگاه بسیار مهمی دارند، به گونهای که امروزه اگر پلیمرها نباشند، صنایع برق نمیتواند به اهداف خویش دست یابد.
در صنعت پوشاک نیز پلیمرها در تولید پاپوشها ،تنپوشها و کفپوشها بسیار موثر هستند. در صنایع حمل و نقل زمینی (خودروسازی، قطار و … ) ، هوایی ( هواپیما و بالگرد) و دریایی (کشتیها و …) پلیمرها حضوری چشمگیر دارند،انواع مخازن پلاستیکی وان آبکاری یا شیلات و سبد های پلیمری و حتی سطل زباله و بشکه های حمل مواد اسیدی و یا علائم ترافیکی و تجهیزات راهنمایی و رانندگی تا قطعات خودرو و بالاخره در صنایع نظامی ، پزشکی ، کشاورزی و بستهبندی کاربرد مواد پلیمری بسیار گسترده است.
مهندس محسن ادیب فوق لیسانس مهندسی صنایع پلیمر نیز در مورد موقعیتهای شغلی این رشته میگوید: با این که رشته مهندسی پلیمر، رشته نوپایی است اما به سرعت در حال گسترش و توسعه میباشد. چرا که مواد پلیمری آنقدر در زندگی ما نفوذ کردهاند که وقتی صبح از خواب بیدار میشویم با بیشتر اشیایی که برخورد میکنیم، از مواد پلیمری هستند از مسواک یا لوله خمیردندان گرفته تا جلد کتابی که مطالعه میکنیم و یا کفشی که میپوشیم و از خانه خارج میشویم.
فرصت های شغلی مهندسی پلیمر
منبع : واحد کنترول کیفیت شرکت پلی اتیلن نوین www.polynovin.com
0 comments