تانکر 6000 لیتری پلاستیکی عمودی
29
دسامبر

بازار محصولات پتروشیمی به سمت تعادل / دست دلالان کوتاه!

محصولات پتروشیمی و بطور کلی بازار پتروشیمی اکنون به تعادل رسیده است و دلالان از این بازار خارج شده‌اند , این جانه کلام دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی در مصاحبه با خبرنگار ایرنا بود.

در نیمه نخست امسال پس از نوسان های نرخ ارز، بازار محصولات پتروشیمی با نابسامانی هایی روبرو شد و قیمت ها افزایش و میزان دسترسی تولیدکنندگان واقعی به مواد اولیه کاهش یافت.

به سبب فروش محصولات پتروشیمی در بورس کالا به نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی، دلالان به خرید از بورس کالا و فروش محصولات در بازار آزاد یا قاچاق آن اقدام و سود سرشاری را عاید خود می کردند.

در این میان، به سبب رشد قیمت ها تولیدکنندگان بخش پایین دستی و مصرف کنندگان از دسترسی به مواد اولیه ارزان محروم شدند.

در نیمه نخست سال تقاضا برای پلیمرها در بورس کالا نسبت به پارسال حدود سه برابر افزایش یافت که نشان می داد دلالان در این بازار به شدت فعال شده اند.

اما پس از انجام اصلاحاتی در سازوکار معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا مانند حذف سقف معاملات و تغییر مبنای محاسبه قیمت ها از ارز ۴۲۰۰ تومانی به ارز سامانه نیما، این روند تغییر یافت و بساط دلالی از این بازار به تدریج برچیده شد.

 

مواد اولیه پتروشیمی با شرایط مناسبی در دسترس تولیدکنندگان

دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی امروز به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: بازار پتروشیمی اکنون به تعادل رسیده است و دلالان از این بازار خارج شده‌اند.

احمد مهدوی ابهری اضافه کرد: در نیمه نخست امسال به علت نوسان شدید قیمت ارز و سود سرشار دلالی، میزان تقاضا از عرضه بسیار بالاتر بود اما اکنون در بسیاری از محصولات، حجم عرضه از تقاضا پیشی گرفته است.

وی اضافه کرد: نرخ عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا اکنون بر مبنای نرخ سامانه نیماست اما مقایسه مواد اولیه ای که اکنون به دست مصرف کننده نهایی بخش پایین دستی می‌رسد با زمانی که مواد اولیه پتروشیمی با نرخ دلار ۴۲۰۰ تومانی عرضه می‌شد نشان می دهد که قیمت‌ نهایی کاهش یافته است.

به گفته وی، در زمان عرضه محصولات پتروشیمی با ارز ۴۲۰۰ تومانی، دلالان سود اصلی را می بردند و مواد اولیه با قیمت بالاتر به دست تولیدکننده بخش پایین‌دستی می رسید اما اکنون پس از آزاد شدن سقف معاملات و مبنا قرار گرفتن نرخ ارز سامانه نیما شرایط بهبود یافته و فعالیت دلالان کاهش یافته است.

دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی افزود: در برخی محصولات مانند گریدهای پلی اتیلن و مواد شیمیایی میزان عرضه در بورس کالا بیشتر از تقاضاست. فقط در برخی محصولات مانند «پت نساجی» و یا «پروپیلن»، میزان تقاضا اندکی بیشتر از عرضه است که علت آن به بروز مشکل در تحویل خوراک پالایشگاه ها به واحدهای پتروشیمی و قیمتگذاری آنها باز می‌گردد.

روند تامین خوراک واحدهای پتروشیمی مطلوب است

مهدوی ابهری گفت: در هفته منتهی به بیست و ششم آبان ماه ۱۰۴ هزار تن پلیمر در بورس کالا عرضه شد؛ در حالی که فقط ۸۷ هزار تن تقاضا برای آن وجود داشت و در نهایت ۶۶ هزار تن فروخته شد.

به گفته وی، در هفته منتهی به دهم آذر ۹۹ هزار تن محصول پلیمر عرضه شد که میزان تقاضا برای آن ۹۱ هزار تومان بود.

وی اضافه کرد: در هفته منتهی به بیست و چهارم آذر نیز ۹۸ هزار تن محصول پتروشیمی عرضه شد؛ در حالی که ۸۵ هزار تن تقاضا برای آن وجود داشت و در نهایت ۷۵ هزار تن محصول معامله شد.

دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: روند تامین خوراک واحدهای پتروشیمی مطلوب است و برخلاف سال‌های گذشته با قطعی گاز در فصل زمستان مواجه نیستیم.

وی درباره قیمت محصول نهایی که به دست مردم و مصرف کنندگان می‌رسد، گفت: قیمتگذاری در این باره، خارج از حیطه اختیارات ماست و باید از نهادهای ذیربط مانند سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان پیگیری شود.

منبع : ایرنا


شما در وبسایت رسمی شرکت پلی اتیلن نوین ( صفحه اخبار پلیمری ) هسنید ?


























درباره شرکت :
شرکت پلی اتیلن نوین تحت مدیریت مجموعه گروه صنعتی مخزن سازان نوین تولیدکننده مخزن آب پلی اتیلن , وان , بشکه و انواع ظروف و محصولات پلیمری و همچنین طراح و سازنده ماشین آلات قالبگیری دورانی (خط تولید قطعات پلیمری میان تهی)روتشنال دارای گواهینامه مدیریت فرایند ISO9001 با کادری مجرب و حرفه ایی با تجربه فعالیت در بزرگترین محیط های صنعتی خاورمیانه با بیش از نیم قرن تجربه , خدمتگذار صنعت و صنعتگران و ملت بزرگ ایران…
آدرس کارخانه: تهران / شهرک صنعتی شمس آباد / بلوار سروستان
ما بهترینیم چون بهترینا رو داریم…
جهت مشاهده تولیدات شرکت پلی اتیلن نوین , لطفا روی محصولات  کلیک کنید.

اشتراک گذاری :