تانکر 6000 لیتری پلاستیکی عمودی
01
فوریه

افزایش قیمت محصولات پتروشیمی تقاضا را کاهش داد

پتروشیمی : در دومین هفته بهمن ماه ۱۳۹۶، تالار معاملات پتروشیمی شرکت بورس کالای ایران، معاملات کم رونقی را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد که دلیل اصلی آن هم افزایش قیمت های پایه برای چندمین هفته متوالی و وجود مواد اولیه فراوان در بازار آزاد و در مقابل کشش کم مصرف نهایی، بوده است.

در این هفته ۲۸ گرید با رقابت قیمتی به فروش رسیدند که نسبت به هفته گذشته کمتر شده است، زیرا در هفته گذشته ۳۹ گرید با رقابت قیمتی به فروش رسیده بودند. با وجود افزایش بیش از ۲٫۵ درصدی نرخ دلار در روز های اخیر و انتظار افزایش شدید نرخ های پایه، اما به دلیل عدم کشش کافی بازار مصرف نهایی درصد رقابت های قیمتی به شدت کاهش یافته بود. البته با توجه به افزایشی بودن قیمت های پایه تحت تاثیر نرخ دلار، حجم معاملات در این هفته افزایش بسیار خوبی را تجربه کرد.

 

افزایش حجم عرضه ها

حجم عرضه ها در هفته جاری نسبت به هفته گذشته افزایش داشته و ۶٫۱۷۱ تن افزایش را تجربه کرد؛ حجم عرضه ها در هفته گذشته بیش از یک هزار تن افزایش را تجربه کرده بود. در این هفته حجم عرضه ها در مورد گریدهایی همچون پلی پروپیلن نساجی ، سنگین اکستروژن و بادی افزایش یافته بود. البته کالای پلی اتیلن سنگین بادی، PET بطری و پلی پروپیلن شیمیایی کاهش عرضه را تجربه کردند.

 

کاهش حجم معاملات

در هفته جاری حجم معاملات محصولات پتروشیمی نیز نسبت به هفته گذشته کاهش زیادی یافته و ۸٫۱۲۰ تن کاهش را تجربه کرد، البته در هفته گذشته حجم معاملات افزایش بیش از ۷ هزار تنی را تجربه کرده بود، در نتیجه در مجموع دو هفته اخیر حجم معاملات بیش از یک هزار تن کاهش را تجربه کرده است. کاهش تجربه شده در هفته جاری قابل توجه بوده و نشان از عدم کشش مصرف نهایی نسبت به افزایش شدید قیمت های پایه را دارد، مصرف کنندگان نهایی فعلا در مقابل این افزایش نرخ اخیر مقاومت می کنند و از طرف دیگر در هفته های گذشته حجم زیادی از محصولات پلیمری خریداری شده و به بازار وارد شده است در نتیجه در حال حاضر بسیاری از بازاری ها حاشیه سود خوبی داشته و در نتیجه قیمت بازار در مورد خیلی از کالاها از قیمت تمام شده در بورس کالای ایران کمتر است. تنها گروه پلی پروپیلن ها به دلیل کمبود عرضه ها همچنان در کانون توجه بازاری ها قرار داشته و قیمت های آن ها در سطوح بالا حفظ شده است.

 

در کل بیش از ۶۶ درصد از محصولات پلیمری عرضه شده توسط متقاضیان خریداری شد، این در حالی بود، که در هفته گذشته ۸۸ درصد از کل عرضه ها خریداری شده بود. در این بین ۲۸ گرید از ۷۶ گرید عرضه شده با رقابت قیمتی به فروش رسیدند، رقابت های قیمتی بین ۱ تا ۱۰ درصد بود.

کاهش تقاضا تحت تاثیر عدم کشش کافی بازار به قیمت های فعلی: حجم تقاضا کاهشی شده و ۱۶ هزار و ۷۷۷ تن کاهش را تجربه کرده است، البته در هفته گذشته حجم تقاضا افزایش ۲۳ هزار تنی داشت. تا در دو هفته اخیر حجم تقاضا رشدی ۷ هزار تنی را تجربه کرده باشد. در این هفته تقاضا برای برخی از پلی پروپیلن های نساجی با MFR25 کاهش یافته بود. همچنین با افزایش بسیار مناسب در گروه پلی اتیلن سنگین اکستروژن و لوله تقاضای کاذب برای این گروه هم به نسبت کاهش یافته بود.

از ۱۵ گرید پر رقابت این هفته ۱۴ گرید را انواع مختلف پلی پروپیلن تشکیل می دهد، که همچنان نشان از التهاب شدید این گروه کالایی دارد، البته در این هفته باز هم گرید سنگین اکستروژن ۶۸۶۶M ایلام با ۷ درصد رقابت قیمتی به فروش رسیده اند.

 

اعمال سقف ده درصدی نرخ برای کل گروه پلی پروپیلن

بدین ترتیب بیشترین افزایش نرخ در این هفته مربوط به پلی پروپیلن های پایپ گرید ZR230C و ZB332C نویدزرشیمی، پلی پروپیلن های نساجی با MFR:3,5-6 شامل ۵۵۰J نوید، ۱۱۰۲XK&XL رجال، ۵۱۰L جم و ۰۶۰ پلی نار با سقف ده درصدی نرخ معامله شدند. این در حالی بود که دو گرید شیمیایی نویدزرشیمی در هفته گذشته با بیش از ۱۵ درصد و تا ۲۵ درصد رقابت معامله شده بودند و حتی معاملات گرید ZB این مجتمع به دلیل نوسان شدید نرخ ابطال شد.

بدین ترتیب می توان گفت با وجود اینکه با اعمال سقف نوسان نرخ حجم بیشتر کالا توسط بازاری ها خریداری می شود ولی باز هم این اقدام درست بوده است زیرا کالا با ۱۰ درصد افزایش نرخ معامله شده است و این نرخ می تواند مبنای قیمت های بازار آزاد قرار بگیرد نه نرخی که در بازار رسمی بیش از ۲۰ درصد افزایش را تجره کرده باشد.

 

کالاهای پلی پروپیلن فیلم ۵۲۵J جم و نویدزرشیمی با ۱۰ درصد رقابت قیمتی معامله شدند.

 

پلی پروپیلن های نساجی با MFR25 اوضاع بهتری داشته و برای کالاهای مارون ۹ درصد و برای کالاهای شازند ۶ و ۷ درصد رقابت قیمتی انجام گرفت.

 

کالای پلی اتیلن سنگین اکستروژن ۶۳۶۶M پتروشیمی ایلام نیز با ۷ درصد رقابت قیمتی به فروش رسیده است و این در حالی بود که این کالا در هفته گذشته ده درصد رقابت قیمتی داشت.

درصد سهم هر گروه کالایی در عرضه های این هفته پلیمرها

بیشترین حجم عرضه در تالار معاملات پتروشیمی مربوط به گروه PVC است، که با ۱۴ درصد سهم بازار و با ۸٫۲۸۲ تن عرضه در صدر عرضه های بازار هفته جاری قرار دارد، رتبه دوم نیز به پلی اتیلن سنگین اکستروژن و با ۱۴ درصد و با ۸٫۰۷۰ تن عرضه اختصاص دارد. همچنین گروه پلی پروپیلن های نساجی با ۱۳ درصد حجم عرضه ها و برابر با بیش از ۷٫۴۲۳ تن در رتبه سوم قرار داشتند.

گروه پلی اتیلن سبک فیلم و سبک خطی با ۱۲ درصد سهم از عرضه های در رده بعدی قرار داشتند. در کل این گروه های مطرح شده ۶۵ درصد حجم کل عرضه های بازار را به خود اختصاص داده اند.

درصد سهم هر گروه کالایی در تقاضای این هفته پلیمرها

گروه پلی پروپیلن نساجی و با ۳۰ هزار ۵۵۰ تن تقاضا و معادل ۳۴ درصد کل تقاضای بازار بیشترین تقاضای این هفته را به خود اختصاص داده است، البته این گروه نسبت به هفته پیش یک هزار تن کاهش را داشته است، بعد از این گروه های پلی اتیلن سنگین اکستروژن و با ۱۴ هزار و ۸۴۸ تن تقاضا و به میزان ۱۶ درصد قرار داشت این گروه نسبت به هفته گذشته ۱۵ هزار تن کاهش داشته است.

گروه پلی پروپیلن های شیمیایی و با ۱۱ هزار و ۷۴۹ تن تقاضا در رده بعدی قرار داشت که برابر با ۱۳ درصد تقاضای کل بازاراست ؛ سه گروه مذکور جمعا ۶۱ درصد کل تقاضای بازار را به خود اختصاص داده اند.


شما در وبسایت رسمی شرکت پلی اتیلن نوین ( صفحه اخبار پلیمری ) هسنید ?
























درباره شرکت :
شرکت پلی اتیلن نوین تحت مدیریت مجموعه گروه صنعتی مخزن سازان نوین تولیدکننده مخزن , وان , بشکه و انواع ظروف و محصولات پلیمری و همچنین طراح و سازنده ماشین آلات قالبگیری دورانی (خط تولید قطعات پلیمری میان تهی)روتشنال دارای گواهینامه مدیریت فرایند ISO9001 با کادری مجرب و حرفه ایی با تجربه فعالیت در بزرگترین محیط های صنعتی خاورمیانه با بیش از نیم قرن تجربه , خدمتگذار صنعت و صنعتگران و ملت بزرگ ایران…
آدرس کارخانه: تهران / شهرک صنعتی شمس آباد / بلوار سروستان
ما بهترینیم چون بهترینا رو داریم…
جهت مشاهده تولیدات شرکت پلی اتیلن نوین , لطفا روی محصولات  کلیک کنید.

اشتراک گذاری :