پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران | تاریخچه | دستاورد ها | اهداف و سیاستها
پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران در سال ۱۳۶۵ با عنوان “مرکز تحقیقات و توسعه علوم و تکنولوژی پلیمر” آغاز به کار کرد و متعاقبا نام آن به پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران تغییر یافت. این پژوهشگاه با هدف توسعه علوم و فناوری مواد پلیمری و پتروشیمیایی، تربیت نیروی انسانی متخصص و پژوهشگر، تقویت ارتباط با صنعت و دانشگاه، رفع نیازهای کشور در این رشته فنی و مشارکت در تولید جهانی علم تاسیس شده است.
پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران هم اکنون تابعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با زیربنای ۴۵۰۰۰ مترمربع درزمینی به مساحت ۱۷ هکتار در شهرک علم و فناوری پژوهش در کیلومتر ۱۵ اتوبان تهران-کرج واقع است.
پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران افزون بر دارا بودن ۱۱ کارگاه و ۲۲ آزمایشگاه تخصصی، مرکز رشد فناوری پلیمر، مرکز کامپیوتر، مجهزترین و غنی ترین کتابخانه تخصصی پلیمر در ایران، قسمتهای اداری و مالی و بخشهای خدمات پشتیبانی، از امکانات جانبی خانه های سازمانی برای اسکان اعضای هیات علمی، درمانگاه، خوابگاه دانشجویان، رستوران و آمفی تئاتر بر خوردار است.
پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران دارای ۴ پژوهشکده (علوم پلیمر، فرایند پلیمرها، پتروشیمی و مهندسی)، ۳ معاونت (پژوهشی، فناوری، توسعه مدیریت و منابع)، ۱۴ گروه پژوهشی و ۲ قطب علمی است. همچنین کانون کاتالیستهای پلیمری ایران در این پژوهشگاه مستقر است.
پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران در راستای انتشار آخرین دستاوردهای پژوهشی در زمینه های مختلف علوم و تکنولوژی پلیمر، مجله علوم و تکنولوژی پلیمر(علمی-پژوهشی) و بسپارش (ترویجی) را به زبان فارسی و مجلات Iranian Polymer Journal (ISI) و Polyolefin Journal را به زبان انگلیسی با محتوای متفاوت منتشر میکند.
پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران محققان و دانشمندان درست اندر کار را بعنوان سرمایه اصلی این پژوهشگاه، در طی سالهای فعالیت خود میداند که علاوه بر اجرای موفقیتآمیز طرحهای پژوهشی کاربردی، صنعتی، توسعه ای و بنیادی قابل توجه و ارائه هزاران خدمات آزمایشگاهی به صنعت پلیمر، با چاپ مقالات در نشریات علمی و پژوهشی داخل و خارج کشور مشارکت گستردهای در تولید جهانی علم داشتهاند. این پژوهشگاه در کنار فعالیتهای اصلی پژوهشی با برگزاری دورههای آموزشی کوتاه مدت و بلند مدت کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی پلیمر، نقش موثری در تربیت نیروی انسانی متخصص و پژوهشگر داشته است. همچنین با برپائی سمینارهای علمی ملی و بینالمللی نقش موثری در ترویج و اشاعه علوم و تکنولوژی پلیمر داشته است. درطی سالها پژوهش، دانشهای عمیقی در زمینه های مختلف علوم و تکنولوژی پلیمر فراهم شده است.
تاریخچه پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران :
بر اساس دستور نخست وزیر وقت و پیرو سیاست رشد صنایع وابسته به نفت کمیسیونی با نام کمیسیون هماهنگی علوم و تکنولوژی مواد پتروشیمیایی و صنایع پلیمری تشکیل گردید. مهمترین دستآورد این کمیسیون پیشنهاد تشکیل مرکز تحقیقات و توسعه علوم و تکنولوژی مواد پلیمری بود که پس از سیر مراحل قانونی و تصویب، منجر به تأسیس این مرکز در سال ۱۳۶۵ گردید. سرپرستی این مرکز تحقیقات در ابتدا به عهده مرحوم دکتر سلیمی و سپس برعهده مهندس عباسی ابیانه بود. سپس با تصویب چارت سازمانی، دکتر مهدی باریکانی از زمستان ۷۳ تا تابستان ۷۸ عهده دار ریاست پژوهشگاه شد. در ادامه دکتر حمید میرزاده از تابستان ۷۸ تا تابستان ۸۹ رئیس پژوهشگاه بودند. این مرکز پژوهشی ابتدا فعالیت خود را در محلی استیجاری با حداقل امکانات آغاز کرد. در همان زمان طرح جامع مجتمع ساختمانی جدید به تصویب رسید که طی آن زمینی به وسعت ۵۰ هکتار در کیلومتر ۱۶ اتوبان تهران کرج برای احداث ساختمان جدید درنظر گرفته شد. از این ۵۰ هکتار زمین ۱۷ هکتار برای پژوهشگاه پلیمر و مابقی به سایر مراکز تحقیقاتی شهرک پژوهش در نظر گرفته شد. عملیات ساخت این مرکز با ۲۲ هزار متر مربع زیربنا که شامل آزمایشگاهها، کارگاهها، کتابخانه، سالن آمفی تئاتر، مرکز کامپیوتر، قسمتهای اداری، رستوران، بهداری، تعاونی، مهمانسرا، سالنهای سرپوشیده و روباز ورزشی، مهد کودک، فضای سبز و بخشهای خدمات و پشتیبانی و … بود در سال ۱۳۷۵ به پایان رسید و در آبان ماه همان سال توسط اکبر هاشمی رفسنجانی افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران / اهداف و سیاستها :
از مهمترین اهداف و زمینههای فعالیت این مرکز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مطالعه، تهیه و اجرای طرحهای پژوهشی، بنیادی، کاربردی و توسعهای در زمینههای مختلف علوم و فناوری مواد و مصنوعات پلیمری
فنآوری و تدوین دانشهای فنی در زمینه علوم و فناوری پلیمر
- مشارکت در تولید جهانی علم و حرکت در مرزهای دانش
- نوآوری فناوری در زمینه علوم و مهندسی پلیمرها
- کمک به تربیت نیروی انسانی محقق با ایجاد دورههای تحصیلات تکمیلی دوره فوق لیسانس و دکتری و همکاری با سایر دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی داخل و خارج کشور برای ایجاد دورههای مشترک
- برپایی دورههای آموزش کوتاه مدت به منظور ارتقاء، سطح دانش و مهارت کارکنان صنایع پلیمری
- ایجاد واحد اطلاعات علمی و فنی و انتشار نتایج بدست آمده از پروژههای تحقیقاتی
- ایجاد ارتباط بیشتر بین تحقیقات بنیادی و کاربردی و اهداف ملی
- فراهم آوردن موقعیتها توانائیها و مجال دست یافت برای دانشمندان و مهندسان این رشته علمی
- تهیه بانک اطلاعات علمی و فنی پلیمری به منظور تسهیل در انتقال اطلاعات
- ارتباط با دیگر مؤسسات علمی و پژوهشی داخل و خارج کشور از طریق برقراری سمینار، مبادله محقق و اجرای طرحهای پژوهشی مشترک با رعایت ضوابط مربوطه
- مطالعه و پیشنهاد روشهای پاکسازی محیط زیست از ضایعات پلیمری
- آموزش الگوی صحیح مصرف مواد پلیمری
- ارتقاء سطح دانش عمومی از طریق انتشار کتب و نشریات علمی
- معرفی محصولات جدید پلیمری با توجه به کاربرد آنها
- کسب دانش فنی در زمینه تولید پلیمرها
- مشارکت در طراحی و اجرای طرحهای ملی
- شناسایی نیازهای فنی صنایع پلیمری و اجرای طرحهای تحقیقاتی مرتبط
- اجرای طرحهای نیمه صنعتی
- تولید محصولات پلیمری و تدوین روش فناوری
- کمک به استاندارد نمودن محصولات و صنایع پلیمری
- همکاری همهجانبه با انجمن پلیمر ایران
- ایجاد مرکز رشد وابسته به پژوهشگاه برای استفاده نخبگان و فناوران و کارآفرینان بخش خصوصی
- ایجاد پژوهشکده پتروشیمی و همکاری همهجانبه با صنعت پتروشیمی ایران
- نهایتاً ایجاد یک پژوهشگاه مجهز پیشرفته که بتواند در عرصه علوم، فناوری و مهندسی پلیمرها با مراکز پیشرفته جهانی رقابت کند.
شاخص جریان مذاب | تعریف | چگونگی فرایند | روش استفاده از دستگاه پلاستومتر + تصاویر
الیاف کربن | تعریف | روش تولید | کاربردها + عکس
گرافن چیست؟ | معرفی | روشهای ساخت | خواص | محدودیتها + تصاویر
پلیمریزاسیون یا بسپارش | تعریف | انواع | دستهبندی بر اساس محیط انجام واکنش + تصویر
کاتالیزور , کاتالیست یا کاتالیزگر چیست ؟ تعریف | خواص و کاربردها | مکانیسم واکنشهای کاتالیزوری
شرکت پلی اتیلن نوین تحت مدیریت مجموعه گروه صنعتی مخزن سازان نوین تولید کننده انواع مخازن و ظروف پلیمری و طراح و سازنده ماشین آلات صنعت دورانی روتشنال دارای گواهینامه مدیریت فرایند ISO9001 با کادری مجرب و حرفه ایی با تجربه فعالیت در بزرگترین محیط های صنعتی خاورمیانه با بیش از نیم قرن تجربه , خدمتگذار صنعت و صنعتگران و ملت بزرگ ایران…
0 comments