رشد اندک حجم معاملات مواد اولیه پلیمری در سومین هفته بهمن ۱۳۹۶
در بازار مواد اولیه پلیمری ایران در حال حاضر به طور میانگین هفته ای بیش از ۴۰ هزار تن انواع محصولات پلیمری در بورس کالای ایران خریداری و به بازار و کارخانه ها تزریق شده است و این در حالی است که قیمت انواع پلیمرها هفته به هفته افزایش شدیدی یافته است.
این بدان معنی است که اکثریت بازاری هایی که در انبار های خود مواد اولیه پلیمری دارند دارای حاشیه سود مناسب بوده و از طرف دیگر حجم زیادی از انواع محصولات در انبارها وجود دارد. در طرف مقابل تولیدکنندگان که مصرف کنندگان واقعی محصولات هستند دارای اوضاعی به شدت شکننده بوده و برخی از آن ها توان مقاومت در مقابل این افزایش های متوالی نرخ را نداشته و تعطیل کرده اند و برخی دیگر هم با ظرفیت بسیار کمتر از ظرفیت اسمی مشغول فعالیت هستند.
در نتیجه می توان با این مقدمه پی به اوضاع بسیار شکننده بازار محصولات پلیمری ایران برد. به نظر می رسد اگر رشد قیمت های جهانی متوقف شده و یا دلار سیر نزولی پیدا کند شاهد افزایش شدید عرضه ها در بازار خواهیم بود که نتیجه آن کاهش نرخ خواهد بود ولی اگر روند قیمت های جهانی همچنان صعودی باشد و یا دلار نیز به روند رو به رشد خود ادامه دهد بازار روز به روز شکننده تر شده و کارخانه های بیشتری دچار مشکلات خواهند شد. از طرفی دیگر هم باید این موضوع را پذیرفت که رشد قیمت های جهانی برای همه کشور ها بوده و طبیعی است که کشور ما هم از آن اثر بپذیرد.
ولی شاید تغییراتی در فرمول کشف نرخ های پایه می توانست به تولیدکنندگان ایرانی که با توجه به تحریم های جهانی و اوضاع اقتصادی بسیار بد و کم رونق داخلی در اوضاع نا به سامانی به سر می برند کمک کند. امید است این تغییرات انجام شود هر چند که با توجه به قرار داشتن قیمت ها در اوج خود شاید از این تغییرات هم به عنوان نوش داروی پس از مرگ سهراب نام برد.
کاهش اندک حجم عرضه ها
حجم عرضه ها در هفته جاری نسبت به هفته گذشته کاهش اندکی داشته و ۱٫۳۷۵ تن کاهش را تجربه کرد؛ حجم عرضه ها در هفته گذشته بیش از سه هزار تن افزایش را تجربه کرده بود. در این هفته حجم عرضه ها در مورد گریدهایی همچون پلی پروپیلن نساجی، سنگین فیلم و تزریقی کاهش یافته بود. البته کالای PVC ، PET بطری و سبک فیلم افزایش عرضه را تجربه کردند.
افزایش حجم معاملات
در هفته جاری حجم معاملات مواد اولیه پلیمری نیز نسبت به هفته گذشته افزایش یافته و ۳٫۴۹۲ تن افزایش را تجربه کرد، البته در هفته گذشته حجم معاملات کاهش بیش از ۸ هزار تنی را تجربه کرده بود، با توجه به عدم تغییر نرخ های پایه در هفته بعدی و همچنین باقی ماندن دلار در سطوح بالا و رشد اخیر و شدید قیمت ها در بازارهای آسیایی قیمت ها در بازار آزاد افزایش شدیدی یافته و فعالان بازار از فروش خودداری می کردند در نتیجهحجم معاملات بیشتری نسبت به هفته گذشته تجربه شد.
در کل بیش از ۷۳ درصد از محصولات عرضه شده توسط متقاضیان خریداری شد، این در حالی بود، که در هفته گذشته ۶۶ درصد از کل عرضه ها خریداری شده بود. در این بین ۳۲ گرید از ۷۶ گرید عرضه شده با رقابت قیمتی به فروش رسیدند، رقابت های قیمتی بین ۱ تا ۱۰ درصد بود.
کاهش مجدد تقاضا: حجم تقاضا برای دومین هفته متوالی کاهش یافته و ۳ هزار و ۴۹۲ تن کاهش را تجربه کرده است، البته در هفته گذشته حجم تقاضا کاهش زیاد و بیش از ۱۷ هزار تنی داشت.
اوضاع ۱۵ کالایی که با بیشترین رقابت قیمتی معامله شده اند به شرح ذیل است:
تمامی ۱۵ گرید پر رقابت بازار را انواع مختلف پلی پروپیلن ها تشکیل می دهند،
اعمال سقف ده درصدی نرخ برای کل گروه پلی پروپیلن
بدین ترتیب بیشترین افزایش نرخ مواد اولیه پلیمری در این هفته مربوط به پلی پروپیلن های ZB332C نویدزرشیمی، پلی پروپیلن های نساجی با MFR:3,5-6 شامل ۵۵۰J نوید، ۱۱۰۲XK&XL رجال، ۵۱۰L نویدزرشیمی و ۰۶۰ پلی نار با سقف ده درصدی نرخ معامله شدند. در این هفته بر خلاف هفته گذشته گریدهای نساجی با MFR25 در این هفته با سقف ده درصدی نرخ معامله شدند.
در این هفته پلی پروپیلن جم هیچ گرید نساجی را عرضه نکرده بود و این گروه کالایی با وجود اوضاع خراب معاملاتی باز هم با کاهش عرضه مواجه بود.
کالاهای پلی پروپیلن فیلم ۵۲۵J جم و نویدزرشیمی با ۱۰ درصد رقابت قیمتی معامله شدند. این گریدها هر هفته بدین شکل معامله می شود.
کالای پلی پروپیلن شیمیایی پایپ گرید ZR230 نویدزرشیمی که در هفته گذشته با سقف قیمت معامله شده بود در هفته جاری با ۶ درصد رقابت قیمتی به فروش رسید تا ۴ درصد کاهش نرخ را تجربه کرده باشد.
مواد اولیه پلیمری پلی پروپیلن شیمیایی R40 شازند و EP440G جم از دیگر گریدهایی بودند که در این هفته با درصد رقابت بالا معامله شده و به ترتیب با ۵ درصد و ۴ درصد رقابت قیمتی به فروش رسیدند. البته کالاهای دیگی همچون PET781 و ۷۸۵ و همچنین پلی پروپیلن شیمایی EP440L جم و سنگین اکستروژن ۶۳۶۶M ایلام نیز با بیش از ۴ درصد رقابت قیمتی معامله شدند. سایر گرید ها رقابت قیمتی بین یک تا ۳ درصد را تجربه کردند.
درصد سهم هر گروه کالایی در عرضه های این هفته پلیمرها
بیشترین حجم عرضه مواد اولیه پلیمری مربوط به گروه PVC است، که با ۱۶ درصد سهم بازار و با ۹٫۲۷۷ تن عرضه در صدر عرضه های بازار هفته جاری قرار دارد، رتبه دوم نیز به پلی اتیلن سنگین اکستروژن و با ۱۵ درصد و با ۸٫۴۹۸ تن عرضه اختصاص دارد.
همچنین گروه پلی اتیلن سبک فیلم با ۱۳ درصد حجم عرضه ها و برابر با بیش از ۷٫۵۱۴ تن در رتبه سوم قرار داشتند. گروه پلی اتیلن سبک خطی و پلی پروپیلن های نساجی با ۱۲ و ۱۱ درصد سهم از عرضه ها در رده بعدی قرار داشتند. در کل این گروه های مطرح شده ۷۶ درصد حجم کل عرضه های بازار را به خود اختصاص داده اند.
درصد سهم هر گروه کالایی در تقاضای این هفته پلیمرها
گروه پلی پروپیلن نساجی و با ۳۰ هزار ۵۸۲ تن تقاضا و معادل ۳۳ درصد کل تقاضای بازار بیشترین تقاضای این هفته را به خود اختصاص داده است، بعد از این گروه پلی پروپیلن شیمیایی و با ۱۲ هزار و ۴۵۲ تن تقاضا در رده بعدی قرار داشت این گروه نسبت به هفته گذشته یک هزار تن افزایش داشته است.
گروه پلی اتیلن سبک خطی و با ۱۱ هزار و ۵۲۸ تن تقاضا در رده بعدی قرار داشت که برابر با ۱۲ درصد تقاضای کل بازاراست ؛ سه گروه مذکور جمعا ۵۸ درصد کل تقاضای بازار را به خود اختصاص داده اند.
منبع: inpia.ir
شما در وبسایت رسمی شرکت پلی اتیلن نوین ( صفحه اخبار پلیمری ) هسنید ?
برخی اخبار پلیمری :
رشد چشمگیر درآمد خالص پتروشیمی کویت در سال ۲۰۱۷
معرفی ۵ طرح برگزیده سرمایهپذیر در فنبازار نانوکامپوزیتهای پلیمری فناوری نانو
خریداران غیر واقعی پلیمر در بورس کالای ایران حذف خواهند شد
شرکت پلی اتیلن نوین تحت مدیریت مجموعه گروه صنعتی مخزن سازان نوین تولیدکننده مخزن , وان , بشکه و انواع ظروف و محصولات پلیمری و همچنین طراح و سازنده ماشین آلات قالبگیری دورانی (خط تولید قطعات پلیمری میان تهی)روتشنال دارای گواهینامه مدیریت فرایند ISO9001 با کادری مجرب و حرفه ایی با تجربه فعالیت در بزرگترین محیط های صنعتی خاورمیانه با بیش از نیم قرن تجربه , خدمتگذار صنعت و صنعتگران و ملت بزرگ ایران…
آدرس کارخانه: تهران / شهرک صنعتی شمس آباد / بلوار سروستان
ما بهترینیم چون بهترینا رو داریم…
0 comments